ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
AUSTONE SP801 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE SP801 155/65R14 75T #231809

EAN: 6970310402037
Летни гуми AUSTONE SP801 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
51 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание AUSTONE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел SP801 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Гумите са класифицирани от производителя като летни. Ширина за модела е 155. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R14 е маркирания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 75 (до 387 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел SP801
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Тежест 5.81
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 19 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови летни гуми  зимни гуми  нови автогуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки