ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
AUSTONE SP801 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE SP801 155/70R14 77T #155229

Летни гуми AUSTONE SP801 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 77T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 77 до 412 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
57 . 13 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя AUSTONE. Любима марка на редица клиенти в страната. Модела SP801 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 155. Отбелязаната височина за гумата е 70. Маркирания диаметър за гумата е R14. Разрешения товарен индекс е 77 (до 412 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. 70 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел SP801
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 77 (до 412 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Тежест 6.31
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 19% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми