ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Austone SP401 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE SP401 165/60R14 79H (XL) #155037

Всесезонни гуми AUSTONE SP401 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79H )
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
56 . 19 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание AUSTONE е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът SP401 се предлага от ProGumi с атактивна цена.Тези гуми са всесезонни и са изключително добър избор при много наши клиенти. Ширина на модела е 165. Маркираната височина за гумата е 60. R14 е маркирания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 79 (до 437 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. Тези гуми са сравнително тихи за този клас нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел SP401
Сезон всесезонни гуми
Ширина 165
Височина 60
Диаметър R14
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 5.37
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 19 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми  гуми 205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки