ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
AUSTONE SP302 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE SP302 275/70R16 114T #160436

Летни гуми AUSTONE SP302 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
237 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от AUSTONE. Модел SP302 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Този модел гуми са класифицирани от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 275. 70 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 114 (до 1180 кг). Модела гуми има скорестен идекс от T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел SP302
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 18.72
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цени  гуми за мотори цена  гуми 205 55 r16  195 65 r15