ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
AUSTONE SP302 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE SP302 265/75R16 116S #160365

Летни гуми AUSTONE SP302 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
199 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание AUSTONE е фирмата произвела тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел SP302 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Тези гуми са от тип летни и са изключително добър избор при много клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. 116 (до 1250 кг) е допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от S (до 180 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. C е маркировката за разход на гориво. Разглеждания от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел SP302
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 17.29
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако поръчате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми