ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Austone ASR71 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE ASR71 175R13 97/95Q #256643

Летни гуми AUSTONE ASR71 - Лекотоварни Гуми ( 95Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
70 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание AUSTONE е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът ASR71 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Ширина за модела е 175. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R13. Разрешения товарен индекс е 95 (до 690 кг). Модела гуми има скорестен идекс от Q (до 160 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел ASR71
Сезон летни гуми за бус
Ширина 175
Диаметър R13
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Тежест 8.59
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18-20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цени  нови гуми  205 55r16  летни гуми