ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Austone ASR71 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE ASR71 165/70R14 89/87R #154534

EAN: 6937833540318
Летни гуми AUSTONE ASR71 - Лекотоварни Гуми ( 87R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
65 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от AUSTONE. Любима марка на редица наши клиенти. Модел ASR71 можете да поръчате от магазин ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина за модела е 165. Маркираната височина за гумата е 70. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R14. 87 (до 545 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Маркировката за разходът на гориво е A. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел ASR71
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Тежест 8.57
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
72

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автомобилни гуми  гуми 205 55 r16  гуми цена  зимни гуми цена