ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Atturo AW-730 ICE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Atturo AW-730 ICE #152387 235/65R17 108H

EAN: 4713959009753 Гуми Atturo
Зимни гуми Atturo AW-730 ICE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
358 . 99 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
ATTURO е производителя на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът AW-730 ICE може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като зимни. Маркираната ширина за модела е 235. 65 е маркираната височина за гумата. R17 е отбелязания диаметър за гумата. 108 (до 1000 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Показателя за сцепление на мокро е E. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 71 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител ATTURO
Модел AW-730 ICE
Сезон зимни
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
E
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 18 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi