ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Atlas Polarbear Van 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Atlas Polarbear Van 2 225/65R16 112R (8PR) #319899

EAN: 5420068656059
Зимни гуми Atlas Polarbear Van 2 - Лекотоварни Гуми ( 112R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
273 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ATLAS е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел POLARBEAR VAN 2 можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Обозначението от производителя на гумите е зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. 112 (до 1120 кг) е допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител ATLAS
Модел POLARBEAR VAN 2
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 225
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Индекси 8PR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
D
1
70

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Разликата между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. За кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цена