ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Atlas Green Van 4 S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Atlas Green Van 4 S 205/75R16 113R #231107

EAN: 5420068653713
Всесезонни гуми Atlas Green Van 4 S - Лекотоварни Гуми ( 113R )
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
254 . 18 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от ATLAS. Любима марка на много клиенти в страната. Модел GREEN VAN 4 S можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Тези гуми са класифицирани от тип всесезонни. Ширина за модела е 205. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимият товарен индекс е 113 (до 1150 кг). Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Показателят за сцепление на мокро е C. Маркировката за разхода на гориво е E. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител ATLAS
Модел GREEN VAN 4 S
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 205
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
73

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми  гуми онлайн  205 55 r16  нови летни гуми