ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 5 275/55R20 117SS #318829

EAN: 6932094100943
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117SS )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 117S
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
216 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ARIVO е фирмата произвела тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът Winmaster ProX ARW 5 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.зимни е обозначението на този модел гуми. Ширина за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 55. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 117S е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми S (до 180 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност D. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 1 ден. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 5
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 55
Диаметър R20
Товарен индекс 117S
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Тежест 17.11
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако закупите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Популярно при нас: всесезонни гуми  гуми за мотор  205 55 r16  гуми 195 65 r15