ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 225/55R19 99H #318827

EAN: 6932094100622
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
147 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ARIVO е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът Winmaster ProX ARW 3 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: зимни. Ширината на модела е 225. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R19. Допустимият товарен индекс е 99 (до 775 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 1 ден.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 3
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 12.61
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
2
70

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 17 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: бг гуми  205 5516  автогуми цени