ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 235/55R18 91H #318824

EAN: 6932094100547
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
146 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ARIVO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Моделът Winmaster ProX ARW 3 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.зимни е обозначението на гумите. Маркираната ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. 91 (до 615 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. 70 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 1 ден. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 3
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 12.92
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
2
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: гуми за мотор цена  летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми  автомобилни гуми цени