ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 245/40R18 97VXL #255222

EAN: 6932094100554
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97VXL )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс VXL
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
115 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от ARIVO. Популярна фирма на пазара. Моделът Winmaster ProX ARW 3 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да закупите зимни гуми. Ширина за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 97 (до 730 кг) е товарният индекс за модела. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е VXL. Сцеплението на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 10 дни.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 3
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс VXL
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 11.16
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато поръчате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват до 18 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  гуми 205 55 r16  гуми онлайн  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки