ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 5 255/45R20 105VXL #252893

EAN: 6932094107997
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105VXL )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс VXL
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 2 бр.
154 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя ARIVO. Известна фирма в света на гумите. Модел Winmaster ProX ARW 5 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Маркировката от производителя на гумите е зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 255. 45 е маркираната височина за гумата. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 105 (до 925 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми VXL. Показателят за сцепление на мокро е D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. 70 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 5
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс VXL
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 13.86
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 20 процента от разхода на гориво при вашата кола. Когато имате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например за кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми  зимни гуми цени  автогуми  гуми за мотори цена 

Този сайт използва бисквитки