ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 175/65R15 84T #252867

EAN: 6932094100028
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 0 бр.
68 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е ARIVO. Една от наложените фирми на пазара. Модел Winmaster ProX ARW 3 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са зимни и са изключително добър избор при много от нашите клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 175. 65 е маркираната височина за гумата. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 84 (до 500 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 68 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 3
Сезон зимни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Тежест 6.94
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
2
68

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  нови гуми за мотор  205 5516  195 65r15