ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 235/45R17 97HXL #252854

EAN: 6932094100424
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97HXL )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс HXL
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 0 бр.
105 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

ARIVO е комманията производител на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел Winmaster ProX ARW 3 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.зимни е обозначението на този модел гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R17. Товарен индекс - 97 (до 730 кг). Модела гуми има скорестен идекс от HXL. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. C е маркировката за разход на гориво. Тези гуми са доста тихи тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.

Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 3
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс HXL
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 10.48
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17% от разхода на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

 

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: всесезонни гуми цени  гуми за мотори  гуми 205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки