ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 215/45R18 93VXL #250524

EAN: 6932094100462
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93VXL )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс VXL
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
101 . 00 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от ARIVO. Една от наложените компании на пазара. Моделът Winmaster ProX ARW 3 се предлага от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата е 45. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 93 (до 650 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от VXL. Гумата има сцепление на мокро D. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 69 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 3
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс VXL
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Тежест 9.72
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
69

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми цени  online gumi  зимни гуми  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки