ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 225/45R17 94VXL #250520

EAN: 6932094100394
Зимни гуми ARIVO Winmaster ProX ARW 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94VXL )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс VXL
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
91 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ARIVO е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът Winmaster ProX ARW 3 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Този модел гуми са зимни и са любим избор сред много клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. 94 (до 670 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите VXL за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел Winmaster ProX ARW 3
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс VXL
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 10.04
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
70

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 15% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: online gumi  205 55r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки