ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ARIVO TRANSITO ARZ6-M 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO TRANSITO ARZ6-M 165R13 94R #320343

EAN: 6938628264235
Летни гуми ARIVO TRANSITO ARZ6-M - Лекотоварни Гуми ( 94R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 3 бр.
73 . 00 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ARIVO е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът TRANSITO ARZ6-M се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 165. R13 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 94 (до 670 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тези гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел TRANSITO ARZ6-M
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Диаметър R13
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 7.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
70

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 16 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме също: всесезонни гуми цени  нови гуми за мотор  гуми 205 55 r16  195 65 r15