ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ARIVO TRANSITO ARZ6-M 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ARIVO TRANSITO ARZ6-M 155R12 88S #319149

EAN: 6938628271295
Летни гуми ARIVO TRANSITO ARZ6-M - Лекотоварни Гуми ( 88S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
57 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ARIVO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът TRANSITO ARZ6-M се предлага в магазина ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 155. Отбелязаният диаметър за гумата е R12. 88 (до 560 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е S (до 180 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тази гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 1 ден.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел TRANSITO ARZ6-M
Сезон летни гуми за бус
Ширина 155
Диаметър R12
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 6.06
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато притежавате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 19% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. При превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: зимни гуми  летни гуми  автомобилни гуми цени