ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Arivo Lion back N39 M/T POR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Arivo Lion back N39 M/T POR 245/75R16 120N (M/T, POR, 10PR) #318377

EAN: 6938628225427
Летни гуми Arivo Lion back N39 M/T POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 120N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 120 до 1400 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
350 . 63 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя ARIVO. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът LION BACK N39 M/T POR може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са летни. Маркираната ширина за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата е 75. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 120 (до 1400 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.). Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител ARIVO
Модел LION BACK N39 M/T POR
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 120 (до 1400 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Индекси M/T, POR, 10PR
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме Ви също: автогуми цени  гуми цена  зимни гуми цена  летни гуми цени