ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
APOLLO EnduRace RT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APOLLO EnduRace RT 235/75R17.5 143/141J #159716

EAN: 8714692342059
Всесезонни гуми APOLLO EnduRace RT - Тежкотоварни Гуми ( 141J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 141 до 2575 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
464 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от APOLLO. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът ENDURACE RT може да закупите от сайта ProGumi.всесезонни е вида на този модел гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. R17.5 е отбелязания диаметър за гумата. 141 (до 2575 кг) е допустимия товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс J (до 100 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този модел гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител APOLLO
Модел ENDURACE RT
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 141 (до 2575 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Ос ремарке - Truck
Тежест 34.95
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
71

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотор  205 55r16  195 65 r15