ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
APOLLO EnduRace RT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APOLLO EnduRace RT 245/70R17.5 143/141J #159277

EAN: 8714692349270
Всесезонни гуми APOLLO EnduRace RT - Тежкотоварни Гуми ( 141J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 141 до 2575 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
505 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е APOLLO. Модел ENDURACE RT можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Маркираният диаметър за гумата е R17.5. 141 (до 2575 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от J (до 100 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител APOLLO
Модел ENDURACE RT
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 141 (до 2575 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Ос ремарке - Truck
Тежест 32.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
71

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми  зимни гуми  автогуми цена  нови гуми за мотор