ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
APOLLO APTERRA HT2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APOLLO APTERRA HT2 235/65R17 108V (XL) #235672

EAN: 8714692800887
Летни гуми APOLLO APTERRA HT2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
161 . 34 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APOLLO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът APTERRA HT2 може да закупите от ProGumi.Този модел гуми са от тип летни и са изключително популярен избор сред много клиенти. Ширина на модела е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязания диаметър за гумата е R17. 108 (до 1000 кг) е товарния индекс за модела. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител APOLLO
Модел APTERRA HT2
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 13.30
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 15-20% от разхода на гориво при вашата кола. Когато изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното каране ще намали потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотор цена  летни гуми цени  всесезонни гуми  гуми цена  автогуми