ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
APOLLO ALNAC 4G WINTER 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APOLLO ALNAC 4G WINTER 165/65R15 81T #188511

Зимни гуми APOLLO ALNAC 4G WINTER - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
99 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APOLLO е комманията производител на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът ALNAC 4G WINTER се предлага от ProGumi с атактивна цена.Тези гуми са от тип зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 165. Отбелязаната височина за гумата е 65. R15 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 81 (до 462 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител APOLLO
Модел ALNAC 4G WINTER
Сезон зимни гуми
Ширина 165
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Тежест 6.33
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
1
68

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми цени  летни гуми цени  автогуми цени