ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Apollo Alnac 4G 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APOLLO ALNAC 4G 175/60R15 81H #267460

EAN: 8714692880551
Летни гуми APOLLO ALNAC 4G - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
94 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APOLLO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът ALNAC 4G може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Обозначението на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 175. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R15. 81 (до 462 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител APOLLO
Модел ALNAC 4G
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Тежест 6.63
Доставка 2 дни

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако поръчате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  летни гуми цени  всесезонни гуми цени  евтини гуми  автомобилни гуми