ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
APlus A929 M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APlus A929 M/T 35/12R17 121Q (TL, P, P.O.R, M/T) #282226

EAN: 6924064108561
Летни гуми APlus A929 M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
368 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от APLUS. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът A929 M/T може да закупите от ProGumi.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Ширината на модела е 35. 12 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. 121 (до 1450 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител APLUS
Модел A929 M/T
Сезон летни гуми
Ширина 35
Височина 12
Диаметър R17
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси TL, P, P.O.R, M/T
Тежест 26.28
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  online gumi  нови зимни гуми