ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APLUS A867 175/70R14 95S (TL) #164097

DOT’23
EAN: 6924064114128
Летни гуми APLUS A867 - Лекотоварни Гуми ( 95S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
80 . 86 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от APLUS. Любима марка на много хора в България. Модел A867 можете да поръчате от ProGumi.летни е видът на този вид гуми. Ширината на модела е 175. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R14 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми S (до 180 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител APLUS
Модел A867
Сезон летни гуми за бус
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 7.25
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми  205 55 r16  нови автомобилни гуми