ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APLUS A867 165/70R14 89R (TL) #164079

DOT’23
EAN: 6924064108783
Летни гуми APLUS A867 - Лекотоварни Гуми ( 89R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
77 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APLUS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът A867 се предлага от магазина за гуми ProGumi.Гумите са класифицирани от производителя като летни. Ширина за модела е 165. 70 е маркираната височина за гумата. R14 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 89 (до 580 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител APLUS
Модел A867
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 7.42
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  бг гуми  205 55r16  летни гуми