ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APLUS A867 155/80R12 88Q (TL) #164063

DOT’23
EAN: 6924064108721
Летни гуми APLUS A867 - Лекотоварни Гуми ( 88Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
70 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APLUS е фирмата произвела тази гума. Модел A867 можете да поръчате от ProGumi.летни е маркировката на гумите. Ширина за модела е 155. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. R12 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 88 (до 560 кг) е товарният индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител APLUS
Модел A867
Сезон летни гуми за бус
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R12
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 6.25
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор цена  нови гуми  205 55r16  автогуми цена