ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APLUS A702 XL 225/45R17 94V (TL, XL) #253114

EAN: 6924064128750
Зимни гуми APLUS A702 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
102 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APLUS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Модел A702 XL можете да поръчате от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Маркираната височина за гумата е 45. R17 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Разрешения товарен индекс е 94 (до 670 кг). Модела гуми има скорестен идекс от V (до 240 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител APLUS
Модел A702 XL
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 9.54
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Гумите оказват около 15% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато притежавате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотор цена  летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки