ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
APLUS A610 XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APLUS A610 XL 235/45R19 99W (TL, XL) #264215

EAN: 6924064130395
Летни гуми APLUS A610 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
121 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APLUS е производителят на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел A610 XL можете да поръчате от магазин ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. Маркираната височина за гумата е 45. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Максимално допустимият товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител APLUS
Модел A610 XL
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 11.45
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. За автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: online gumi  205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки