ProGumi

Премиум автомобилни гуми и джанти

летни, зимни и всесезонни гуми

 • АВТОМОБИЛНИ ГУМИ, SUV/4x4
 • ЛЕКОТОВАРНИ ГУМИ
 • ТЕЖКОТОВАРНИ ГУМИ
 • ГУМИ ЗА МОТОР
 • ИНДУСТРИАЛНИ И СЕЛСКОСТОПАНСКИ ГУМИ
 • ДЖАНТИ
 • Търсене гуми
 • Търсене джанти
ProGumi
търсене по размер
търсене по автомобил
 • МАРКА
 • МОДЕЛ
 • Генерация
 • Модификация
 • Размери
Audi Audi x
BMW BMW x
Ford Ford x
Land Rover Land Rover x
Mercedes-Benz Mercedes-Benz x
Opel Opel x
Peugeot Peugeot x
Porsche Porsche x
Toyota Toyota x
Volkswagen Volkswagen x
Volvo Volvo x
виж всички марки

За Ваше улеснение сме създали интерактивен калкулатор, който ще Ви позволи да потърсите най-подходящите гуми, според техните размери и други параметри.

КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

Дидо

Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Много съм доволен. Дойдоха бързо и стоят уникално.

Тодор

Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Разкошна джанта :)

Ивайло

Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Много добра гума за цената си. Карал съм по-скъпи всесезонни, но тази не им отстъпва по нищо.

Защо да изберете progumi.bg?

Предлагаме богат избор от качествени гуми от над 140 марки, сред които Michelin, Goodyear, Bridgestone, Dunlop, Continental и Pirelli. При нас ще откриете богато разнообразие от модели, много атрактивни цени, отговорно отношение и мисъл за Вашата сигурност и спокойствие на пътя.

повече

Видове Гуми

Какви са различните видове гуми?

Що се отнася до видовете гуми, на пазара има много богат избор. Съществуват например всесезонни гуми, летни гуми, зимни гуми и др.

Важно е да се отбележи, че типът гума, който ви е необходим ще зависи от вида превозно средство, което имате, както и от типичните ви условия на шофиране.

Според сезона

Зимни гуми

Зимните гуми се предлагат в голямо разнообразие от модели, създадени за още по-голямо разнообразие от превозни средства.

Те са изработени от специална гумена смес с високо съдържание на силициев диоксид, което им позволява да останат еластични при понижаване на температурите – за разлика от летните гуми, които биха се втвърдили. Тази оптимална мекота означава, че зимните гуми запазват високи нива на сцепление, когато имате най-голяма нужда. Доброто им представяне се дължи също на специална шарка на протектора, съдържаща оптимално количество ламели, които позволяват на гумата да се впива в сняг и лед, за да осигури по-висока стабилност и по-кратък спирачен път.
 

Зимните гуми могат да се справят с метеорологични условия като сняг и обикновено са с или без шипове. Зимните модели без шипове също могат да се справят с лед и сняг. Като цяло те са по-популярни, защото могат да се използват на повече видове пътища и в по-разнообразна среда.

Летни гуми

Известни още като стандартни гуми, летните гуми са проектирани да предлагат високи нива на производителност и са оптимизирани да се справят с температури над 7°c.

Те имат по-мека гумена смес за подобряване на стабилността и сцеплението и имат шарка на протектора, която осигурява устойчивост срещу аквапланинг.

Създадени, за да постигнат скорост и пъргавина, летните гуми показват своя пълен потенциал през сезони като пролет и лято. Обикновено те са с по-малко жлебове в шарката на протектора. Това позволява на лятната гума да увеличи максимално гумената повърхност в контакт с пътя. Това позволява по-добро поведение на пътя и отлично сцепление. Много подходящи за автомобили с висока производителност, летните гуми предлагат повишена маневреност, възможности за завой и спиране. Специализираните смеси, комбинирани със специализираните шарки на протектора, означават, че прецизността на шофиране може да бъде усъвършенствана и подобрена за всички водачи през по-топлите сезони, като респективно се увеличава и безопасността.

Всесезонни гуми

Всички сезонни гуми представляват компромис между възможностите на летните и зимните гуми. Двете технологии са комбинирани, за да се създаде гума, която ще може да предложи адекватни характеристики при целогодишни метеорологични условия. Предимствата на гумите за всякакви метеорологични условия позволяват на шофьорите да се чувстват сигурни и уверени на пътя през цялата година, без да се налага да сменят гумите си при промяна на температурите, както и без риск да забравят за това.

Основните предимства на закупуването на гуми за всякакви метеорологични условия са избягването на разходите и неприятностите при закупуване и съхранение на два комплекта гуми. Тази опция е особено привлекателна за шофьорите, които биха предпочели да използват един и същ комплект гуми през цялата година. Със сигурност изборът на всесезонни гуми е по-безопасен вариант от използването на зимни или летни гуми при всякакви условия.

Подобно на зимните гуми, всички всесезонни гуми са проектирани с достатъчно количество ламели, които позволяват прилично сцепление на сняг и лед. Тези ламели обаче са по-тънки от тези на зимните гуми. Това е така, защото по-тънките ламели помагат на всички всесезонни гуми да предложат устойчивост на аквапланинг при топли летни условия.

Според вида автомобил

Нека да разгледаме по-подробно някои специфични видове превозни средства и видовете гуми, които може да изискват.

Седани и миниванове

Ако шофирате седан, миниван или кросоувър, гумите Ви обикновено са създадени за надеждност и комфорт. Някои често срещани типове гуми за тези класове превозни средства включват:

Всесезонни гуми

Можете да получите всесезонна гума, която увеличава максимално комфорта при шофиране. Всесезонните гуми създават плавни условия за шофьора и пътниците по магистралата и имат добро сцепление за всички сезони, откъдето идва и името им.

Туристически гуми

Това са друг тип гуми, които могат да работят за този клас превозни средства. Туристическите гуми помагат да се осигури плавно возене както всесезонните гуми и имат повече предимства за повишаване на производителността, като удобно управление.

Туристическите гуми обикновено имат по-висок рейтинг за развиване на скорост, което означава, че могат да издържат на по-високи скорости, като същевременно предлагат на водача сигурност и контрол. Като цяло, туристическите гуми са насочени към добро представяне.

Летни гуми

Ако живеете в по-топъл климат или имате нужда от висококачествени гуми за по-топло време, летните гуми биха могли да са подходящи за вас. Летните гуми са проектирани да работят най-добре при топли метеорологични условия и не са направени за всеки сезон. Те имат здрав захват и отзивчиво поведение в различни ситуации, като сухо или мокро време.

Гуми с добри показатели за управление при мокро време

Ефективните гуми обикновено имат по-високи скорости от туристическите, но също така са проектирани да Ви подкрепят при шофиране в различни метеорологични условия, особено при мокро време. Дизайнът и каналите в гумите за производителност работят чрез увеличаване на сцеплението, за да ви помогнат да останете в безопасност при всякакви метеорологични условия.

Джипове / SUV-та

Ако имате по-голям автомобил, като SUV, вероятно ще желаете гума, която може да издържи на терена, по който шофирате. В зависимост от начина на използване на Вашия автомобил, стила на шофиране и местоположението, можете да помислите за един от следните варианти:

Гуми за шофиране по магистрала

SUV моделите са по-тежки превозни средства. Магистралните гуми са проектирани така, че да помогнат за плавно и равномерно каране при повишени скорости, въпреки масата на автомобила.

Много такива гуми имат шарки на протектора, ограничаващи износването и същевременно избягващи неравностите. Гумите обикновено са проектирани да поддържат сцеплението през всички сезони.

Гуми за всички терени или гуми за кален терен

Ако обичате да се движите извън пътя или често шофирате по неравни настилки, гумите за всички видове терен могат да Ви помогнат да се движите в такава среда по-комфортно и с лекота.

Тези гуми са създадени със сложни шарки на протектора, които предпазват автомобила Ви от мръсотия, пясък или чакъл по време на шофиране по офроуд пътища. Гумите за всички терени осигуряват сигурност, докато се справяте с различни условия на шофиране извън стандартните асфалтирани пътища.

Можете също да помислите и за гуми за кален терен, които са направени за справяне с офроуд шофиране в кал или по-малко твърд терен, но не са идеални за други условия на шофиране.

Различни видове специални гуми

Не забравяйте тези специални гуми от контролния списък за поддръжка на вашия автомобил:

Често срещана специална гума е резервната гума. Резервните гуми са предназначени да ви помогнат в затруднение, ако имате спукана гума. Има компактни временни резервни гуми, които са ограничени в това колко километра може да шофирате с тях и то само при определени скорости.

Видове джанти

Джантите със сигурност имат ключово значение за движението и безопасността на автомобила. Без тях гумите няма да могат да се въртят, нито колата ще може да се движи. Има видове джанти, предвидени за различни типове изживявания при шофиране. Те могат да са стоманени, алуминиеви, ковани, отлети или хромирани. Затова е важно да подберете такива, които най-добре отговарят на Вашия автомобил и Вашия начин на живот.

 

повече
YouTube видео_0
Youtube play button

видео

Почувствай пътя, наслади се на движението.

YouTube видео_1
Youtube play button

видео

Вашето пътуване е нашата страст.

YouTube видео_2
Youtube play button

видео

Пътувай сигурно. Стигни мечтите си!

Премуим марки гуми

ProGumi